6 de març del 2011

El país del 2031

Avui (diumenge, cap de setmana de tres dies, -s'ha de posar en context-) he anat a Vic a la trobada dels grups temàtics de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG). Si, m'he llevat a les set, he dedicat tot un diumenge a "reunir-me" (dit de manera grollera), i m'he queixat i maleït l'hora, el lloc i tot en general. Però ha valgut la pena. 
Parlar sobre què aporta l'escoltisme al nostre país, com s'adapta i quina capacitat transformadora desenvolupa t'ajuda a recordar que tot el que portes fent tota la vida (a diferents etapes) val la pena, i el que és més important, que és necessari. El tema encara es posa més interessant si et fas les matexies preguntes per la nostra societat d'aquí a vint anys, un exercici per ajudar que el teu moviment (el moviment escolta) intenti ser punter i marqui tendència, perquè, al cap i a la fi, les tendències mouen el país. Un moviment que realitzem tres associacions que ara mateix estem marcant el futur de l'escoltisme a Catalunya, un projecte que pot fer història i, per damunt de tot, un projecte que segur que enfortirà el moviment, i el país.
Mentre es necessiti gent compromesa, decidida, amb iniciativa, capaç de liderar, que sàpiga estimar el seu país, que sàpiga escoltar els altres, honesta... mentre necessitem tot això, hi haurà escoltisme.





3 comentaris:

  1. Què tal si marqueu tendéncies cap a la plena ocupació, l'honestedat i integritat, la justícia social, la sostenibilitat ... Igual pel 2031 tenim un país com déu mana!

    Per cert, mentre hi hagi (post)adolescents que es vulguin treure el títol de monitor i pares que es vulguin desempallegar dels nens unes quantes hores el cap de setmana a un preu indecentement baix hi haurà escoltisme.

    ResponElimina
  2. No confonguis un moviment social amb política, xaval! Ets tant des-agradable quan vols... em rebenten els teus prejudicis! ;-)

    ResponElimina
  3. Sempre m'havien venut la moto que la majoria de polítics del nostre país han passat per l'escoltisme. Els que m'ho deien no devien ser de Yoigo.

    En fi, continueu treballant per fer un país millor ... i si pot ser abans del 2031!

    Visca els prejudicis que rebenten! ;)

    Pd: Se us troba a faltar!

    ResponElimina